DIARI DE CAMPANYA: CUP
Política 22/09/2015

Una roda de premsa amb el Dragon Khan de fons

La CUP insisteix a aturar BCN World a pocs metres de Port Aventura, just al costat dels terrenys on s'ha de construir el macrocomplex d'oci i lleure

Laia Vicens
2 min
La CUP ha fet una roda de premsa a escassos metres de Port Aventura, just als terrenys on s'hi ha de construir Barcelona World / ACN

SalouL'autobús de campanya de la CUP aparca al carrer Mas de l'Esquerrer de la urbanització Xalets de Salou. Al final del carrer, a l'alçada del carrer Rescat (coincidència que no passa desapercebuda) el candidat de la CUP per Tarragona, Sergi Saladié, pren la paraula. L'escenari evidencia el tema de la roda de premsa: el Dragon Khan, el Shambhala i l'imponent Huracan Condor estan a uns 500 metres. Gairebé se senten els rugits de les atraccions de Port Aventura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Saladié dispara, ras i curt, que la CUP reclama la paralització "immediata" de BCN World, el macrocomplex d'oci i lleure que el govern de CiU va anunciar fa tres anys, quan Eurovegas va decidir apostar per Madrid, i que s'ha de construir als terrenys que hi ha entre el nucli residencial de Salou i Port Aventura. Els cupaires no volen saber res d'un projecte que "ha trencat amb el consens que hi havia des d'àmplies parts del sector turístic" del territori tarragoní. Segons diuen, ni hotelers, ni comerciants, ni administració tenien al pensament apostar per un "turisme intensiu", sinó que volien "incloure recursos territorials i patrimonials".

Els embolics amb la gestió de BCN World (el principal inversor, Veremonte, es va retirar del projecte i ara és l'Incasòl qui gestiona els terrenys) han estat la gota que ha fet vessar el got. Per això, Saladié ha criticat durament que "en plena campanya electoral" se segueixi amb la tramitació del projecte. Ho ha dit perquè el 10 de setembre va sortir publicat al DOGC les bases del concurs de BCN World, que tindrà com a màxim quatre casinos, en lloc de sis. Al seu parer, és un "escàndol", perquè si el 27-S guanyen les forces independentistes i s'inicia la construcció d'un nou estat "potser no hi estarem d'acord". De fet, Saladié ha furgat en els "desacords" que hi ha a Junts pel Sí sobre aquest aspecte.

Per què la CUP refusa el projecte? Saladié, que ha comparegut al costat de Joan Pons, de la plataforma Aturem Barcelona World, ha explicat que amb el macrocomplex "no es garanteix la seguretat de la població enfront de la petroquímica", i han demanat que, a canvi, es "reexpropiïn" els terrenys i es tornin als seus propietaris. Només així, creuen, es podria donar "més potència" als espais naturals i agrícoles que hi ha als terrenys on s'hauria de construir BCN World. Una altra alternativa de la CUP podria ser la creació d'"una mena de gran parc metropolità".

Per a la CUP, el millor que podria passar és que s'aturés el projecte. Com abans millor, diuen. Però si finalment el projecte segueix el seu curs, els cupaires només creuen els dits i agafen aire, no fos cas que una nova giragonsa en aquest procés ple d'alts i baixos deixés el macrocomplex en caiguda lliure. Com el Dragon Khan, que rugia de fons enmig de la roda de premsa.

stats