Política 30/10/2013

El PSOE assegura que comparteix projecte amb el PSC: "Socialisme i unitat d'Espanya"

Soraya Rodríguez acusa UPyD de buscar rèdit polític amb propostes contra el dret a decidir que "no aporten res"

M. Eugènia Quetglas
1 min
Rubalcaba conversa al Congrés amb Rangel / EFE

MadridLa portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha assegurat aquest dimecres que avui "el més important" és que "El PSOE i el PSC comparteixen el mateix projecte polític, que és el socialisme i la unitat d'Espanya". Rodríguez ha fet aquestes declaracions després que ahir es trenqués la disciplina de vot en el grup parlamentari que dirigeix a l'hora de votar una moció d'UPyD sobre el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Rodríguez, els dos partits socialistes estan "en contra de la independència i a favor de la convivència". Volen que "segueixin visquent junts Catalunya i la resta d'Espanya", ha insistit. Rodríguez ha especificat que només hi ha una discrepància amb el PSC sobre el dret a decidir que "no és nova".

El més important, diu, és "el greu problema que hi ha entre Catalunya i la resta d'Espanya" i que genera "tensions" en el si d'algunes formacions polítiques.

Rodríguez ha dit prou "a les propostes per intentar treure rèdit polític a curt termini", com la d'ahir, que "no aporten res i que duren el que dura el titular periodístic". La portaveu del PSOE al Congrés creu que "ha arribat el moment de la política en majúscules". Considera que el primer pas l'haurien de fer els que governen Catalunya i Espanya, però que en tot cas el PSOE ja ha col·locat en el debat polític una proposta “viable” i “pel consens”.

stats