Política 09/09/2015

Romeva a la BBC: "Europa no pot expulsar 7,5 milions de catalans"

El cap de llista de Junts pel Sí defensa en una entrevista al programa 'Hardtalk' de la cadena pública britànica que "un futur de cooperació entre els estats de Catalunya i Espanya és millor per a la UE que la situació de conflicte actual"

Ara
1 min
Romeva, durant l'entrevista a la BBC / ARA

Barcelona"Actualment sóc català, espanyol i europeu. Europa no pot expulsar els 7,5 milions de catalans". Així defensa el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, durant una entrevista a la BBC Newsworld la inviabilitat d'expulsar Catalunya de la UE en cas d'esdevenir un estat independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Romeva ha estat entrevistat en el programa 'Hardtalk', un dels referents de la cadena pública britànica. L'entrevista s'emet aquest dimecres a les 16.30 i a les 20.30. Ha argumentat que "un futur de cooperació entre els estats de Catalunya i Espanya és millor per a la UE que la situació de conflicte actual". "Som ciutadans europeus i tenim dret a ser escoltats", defensa el cap de files de Junts pel Sí, que diu que està convençut que "no és necessari ser independentista per creure que aquesta qüestió s'ha de resoldre democràticament".

Els costos de seguir a Espanya

A més, ha considerat que cal tenir en compte els costos per a Catalunya de seguir a Espanya: "Tothom es pregunta sobre els costos de la independència però també cal parlar dels costos de seguir dins l'estat espanyol, com per exemple algunes mancances en la justícia espanyola".

stats