Política 17/01/2017

Romeva defensa el pressupost d'Exteriors: "Estem construint el ministeri d'una nova república"

Els pressupostos preveuen 64 milions d'euros per al departament de Raül Romeva: 27 milions per la secretaria general, 35 per Afers Exteriors i 1,3 milions per Transparència

Ara
1 min
El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, al Parlament

BarcelonaEl conseller d'Afers Exteriors, Transparència i Relacions Institucionals, Raül Romeva, ha assegurat que els pressupostos de la seva conselleria permeten "assentar els pilars per convertir-se en ministeri". Romeva ho ha dit en el marc de la comissió d'Exteriors del Parlament, on ha presentat els comptes del seu departament, xifrats en més de 64 milions d'euros. "Estem construint un ministeri d'una nova república", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Esperem que aquest pressupost, encara en règim autonòmic i que ens tenalla, sigui l'obertura a un projecte valent i necessari: l'administració d'un Estat que ens ha de permetre el futur que hem vingut a construir", ha afirmat per defensar la tasca de la seva conselleria.

La inversió del seu departament suposa el 0,28% de la despesa total de la Generalitat, i es repartiran entre les tres secretaries de la següent manera: 27 milions per la secretaria general, 35 milions per Afers Exteriors i 1,3 milions per a Transparència. En aquesta línia, el conseller ha dit que la vocació del Govern és consolidar la conselleria com una "estructura d'estat" centrada en l'acció exterior.

Concretament, la inversió a Exteriors augmenta un 107% (uns 18 milions), que sobretot es destinaran a cooperació al desenvolupament, a desplegar les delegacions a l'exterior i a construir mesures estructurals a la zona del Mediterrani.

stats