Política 15/12/2013

Ros i Geli avalen el pacte de la consulta i lamenten que el PSC no hi sigui

Redacten un manifest en què lamenten que Navarro renunciï a pressionar el PSOE

Ferran Casas
1 min
Àngel Ros i Marina Geli lideren la branca crítica catalanista del PSC. ACN

BarcelonaEl corrent crític Agrupament Socialista, que lideren l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la diputada i exconsellera Marina Geli, ha presentat aquest diumenge un manifest en què dóna suport a l'acord per a la data i la pregunta de la consulta a què van arribar dijous el president Artur Mas i CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Avalen la fórmula perquè dóna cabuda al "federalisme asimètric" i no ho deixa tot plegat en un blanc o negre entre independència i immobilisme. A més, amb l'elecció de la data afirmen que es dóna "un any de coll i marge per al diàleg i l'acord amb el govern de l'Estat". Per tot plegat ho consideren "un acte de bona voluntat envers els no independentistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Agrupament Socialista considera al seu text que és evident que la consulta "no serà viable sense un marc legal que l'empari i preferiblement un acord amb l'estat", i lamenten que el PSC es despengi de l'acord de les forces catalanistes, perquè si hi fos podria "pressionar" amb més eficàcia el PSOE i, alhora, que aquest pressionés el govern del PP perquè es mogués. Avisen que "no és així com obligarem el PP a seure a la taula del diàleg i la reforma constitucional".

Ros i Geli demanen a Pere Navarro que s'assegui a parlar amb ells i que retorni als valors tradicionals del socialisme català.

stats