Política 17/05/2015

Ros aspira a revalidar la majoria absoluta malgrat la polèmica amb la seva exnúmero dos

L'alcalde de Lleida es compromet a seguir tancant acords de ciutat amb CiU i la resta de l'oposició

Sara González
2 min
Miquel Iceta amb Àngel Ros aquest diumenge a Lleida

LleidaL'alcalde i candidat de Lleida pel PSC, Àngel Ros, s'ha mostrat aquest diumenge convençut que la polèmica que va esclatar arran de la denúncia de la seva exnúmero dos Marta Camps sobre presumptes irregularitats a la seva gestió no afectarà en cap cas el seu resultat el 24-M. "El conflicte és passat", ha assegurat tot donant per tancada la crisi. De fet, la seva aspiració, ha dit, és "repetir el resultat de les altres dues eleccions", es a dir, la majoria absoluta amb la qual ara governa. O en tot cas, ha dit que el seu objectiu és tenir una "majoria suficientment sòlida" per impulsar el seu projecte "de progrés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros ha defensat que, en moments de crisi com l'actual, "cal agafar fort el timó" i no és, per tant, moment "d'experiments i de febleses". Ha recordat, a més, que malgrat tenir majoria absoluta ell ha pactat els grans temes de ciutat amb el principal partit de l'oposició, CiU. L'alcalde ha subratllat l'"excel·lent relació" que va mantenir amb l'anterior cap de llista convergent, Victòria Forns, però ha assegurat que amb l'actual equip el "'feeling' no és el mateix" i s'haurà de "tornar a construir".

Amb tot, Ros ha dit que, tingui o no majoria absoluta, seguirà buscant l'acord amb la resta de partits de l'oposició. De fet, durant el míting, ha fet un bon balanç dels quatre anys de mandat, tot i que ha fet una crida a mirar al futur. "No ens presentem per mirar el passat, el passat ens dóna la credibilitat per dir als ciutadans que poden confiar en nosaltres per afrontar un projecte de futur", ha resumit Ros, que porta 11 anys al capdavant de la Paeria.

L'alcalde lleidetà ha reivindicat que, malgrat les retallades impulsades des del govern espanyol i català, a Lleida "no hi ha hagut cap retallada" i ha administrat "bé i amb transparència". Com a principals objectius de cara als pròxims quatre anys ha enumerat aconseguir que la Seu Vella sigui patrimoni mundial de la Unesco, aconseguir la rehabilitació de les Basses, la industrialització de Lleida i desenvolupar la indústria cultural.

stats