POLÍTICA
Política 05/05/2014

UPyD insta Rajoy a "depurar responsabilitats" entre els jutges que elaboren una constitució catalana

Adverteix que les negatives "recurrents" de les Corts espanyoles i el Triubunal Constitucional, "representants públics i autoritats catalanes continuen el seu suport i impuls al referèndum secessionista"

Europa Press
1 min
Dialèctica del barrut

MadridEl partit de Rosa Díez, UPyD, vol que el govern espanyol de Mariano Rajoy depuri responsabilitats entre els jutges catalans en actiu que estan redactant un projecte de Constitució per a una eventual Catalunya independent. Díez ha presentat dues preguntes escrites a l'Executiu al Congrés per saber si el govern pensa prendre alguna mesura contra els membres de la judicatura que treballen en una proposta de text constitucional d'una eventual nova República catalana. "Pensa el govern inquirir i aclarir la depuració de responsabilitats de les autoritats públiques implicades en aquest procés?", pregunta UPyD.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Díez es queixa que "malgrat les recurrents negatives" que s'han donat des del Congrés i el Tribunal Constitucional a la consulta "il·legal" del 9-N, "representants públics i autoritats catalanes continuen el seu suport i impuls al referèndum secessionista". En concret, es fa ressò del col·lectiu de jutges que, juntament amb membres de l'àmbit acadèmic, han començat a redactar una proposta de text constitucional.

"Projecte inconstitucional i il·legal"

Amb aquest panorama, Díez vol que l'Executiu li expliqui quina consideració li mereix que "autoritats públiques com són els jutges, els qui juren salvaguardar, aplicar i interpretar la Constitució i la llei es trobin implicats en l'elaboració d'aquest projecte inconstitucional i il·legal".

stats