Política 06/07/2013

Els barons del PSOE aproven la declaració de Granada

Rubalcaba: "El PSOE està disposat a aixecar la bandera de les reformes i els consensos, xerrar amb tots i de tot i crear ponts en lloc de volar-los, com voldrien alguns”

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl consell territorial del PSOE ha aprovat la declaració de Granada, un nou pacte territorial que marcarà les línies de treball dels socialistes els propers anys en matèria territorial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, envoltat dels barons socialistes, ha proclamat que "el PSOE està disposat a aixecar la bandera de les reformes i els consensos. Xerrar amb tots i de tot i crear ponts en lloc de volar-los, com voldrien alguns”, ha proclamat Rubalcaba.

En el discurs de la ja anomenada "declaració de Granada" es parla clarament del procés sobiranista iniciat a Catalunya. Els socialistes s'ofereixen com la solució entre "dos projectes antagònics" com són, al seu parer, els que volen recentralitzar l'Estat i els que aposten per la independència de Catalunya. Segons el PSOE, "seria un desastre i donaria peu un altre cop a conflictes territorials que faria impossible la convivència i la llibertat entre els pobles d'Espanya".

"Ni el retrocés ni la ruptura són les solucions que Espanya necessita, ni tampoc ho és l'immobilisme; hi ha realitats que hi són i no es poden negar", ha afirmat Rubalcaba en llegir el document.

Segons el líder del PSOE, "la solució, una vegada més, és la reforma en profunditat amb l'evolució de les comunitats autonòmiques cap al federalisme amb totes les seves conseqüències".

Els barons socialistes han assegurat que en el seu document aposten per la reforma futura de la Constitució perquè l'estat de les autonomies "és fruit dels nostres esforços" per salvar-lo de les amenaces.

stats