ELECCIONS EUROPEES
Política 14/05/2014

Rubalcaba: “Alguns volen marxar d'Espanya i aprofitar la baixa participació per dir que són majoria”

Navarro assegura que voler fixar noves fronteres va "en contra de la història" i no encaixa en ple segle XXI

Sara González
2 min

BadalonaEl líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha demanat aquest dimecres des de Badalona el vot als socialistes perquè s'imposi "la via del diàleg" per solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya. "Alguns volen marxar d'Espanya i aprofitar la baixa participació per dir que són majoria. Us demanem que voteu els socialistes perquè guanyi el diàleg", ha assegurat Rubalcaba.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general del PSOE ha reivindicat també que "ningú ha fet més" que els socialistes perquè Catalunya "tingui més autogovern" i ha insisitit que seguiran exercint aquest paper. Això sí, no ha mencionat la reforma federal de la Constitució. Si bé fa uns dies Rubalcaba va assenyalar el PSC com el punt dèbil d'aquestes eleccions, en el míting de Badalona ha reconegut que sense el suport de Catalunya els socialistes no haurien pogut arribar al govern espanyol i impulsar un sistema sanitari universal o l'escola pública. "Mai els socialistes catalans han fallat als socialistes espanyols", ha assegurat.

Rubalcaba ha demanat, en definitiva, el vot per tombar tant les polítiques de Mariano Rajoy com les d'Artur Mas perquè a l'hora de retallar es posen, segons ell, d'acord. "Com els agrada retallar i que poc els agrada cosir", ha sentenciat.

En aquest sentit, el líder del PSC, Pere Navarro, ha denunciat que CiU i PP pretenen "segrestar les eleccions amb moltes banderes". Segons ell se centren a parlar de la independència i d'allò que els separa per atiar "la confrontació" i que així ningú parli de les retallades. "Al Congrés dels diputats voten la meitat de les coses junts", ha alertat.

Navarro ha defensat el federalisme com una manera de compartir "un projecte col·lectiu" i ha alertat que els postulats independentistes "trenquen" els esquemes del segle XXI. "En comptes d'esborrar fronteres volen col·locar-ne. Això va en contra de la història i de l'Europa unida que volem construir", ha etzibat, un argument que també esgrimeix sovint el PP.

El candidat del PSC a les europees, Javi López, ha reivindicat que el vot als socialistes "val doble" perquè és "l'únic vot progressista que pot assegurar una derrota de la dreta". De fet, ha assegurat que cal aprendre del que ha passat a Extremadura, on PP i IU faran president, de nou, el popular José Antonio Monago perquè els socialistes no han pogut comptar amb el suport d'IU en la moció de censura.

stats