Política 28/06/2015

Rull demana "la màxima unitat" dels partits independentistes per fer front a les coalicions de l'esquerra alternativa

En una entrevista al 3/24, el coordinador general de CDC apel·la a ERC perquè "fugi del tacticisme" i reclama que el procés constituent es faci a Catalunya "i no a Madrid" 

Ara
2 min
Josep Rull és el coordinador general de CDC

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha demanat a l'ANC i a Òmnium Cultural que impulsin "la màxima unitat" dels partits independentistes per aconseguir la independència. En una entrevista al canal 3/24, Rull ha afirmat que davant les coalicions de "determinades forces", en al·lusió a la possible confluència de Podem, ICV, EUiA i Procés Constituent per al 27-S, "no té gaire sentit" que els partits independentistes no concorrin a les eleccions "amb les millors forces". "Davant de reptes excepcionals, instruments excepcionals", ha justificat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Rull ha fet una crida a la resta de partits independentistes –a la CUP però sobretot a ERC– a "fugir del tacticisme" i de "la mirada curta". El número dos de CDC ha reivindicat que el seu partit "ha fet un pas enrere" perquè Catalunya "pugui fer un pas gegantí endavant". Després de situar la unitat de les forces sobiranistes com "la millor eina" per aconseguir la independència, ha emplaçat les entitats de la societat civil a impulsar "una proposta electoral de la màxima transversalitat". "M'agradaria que diguessin que sí, que volen explorar aquests mecanismes excepcionals", ha afirmat.

Confiat que els independentistes estan "en condicions de guanyar" el 27-S, ha dit que primer cal assolir aquest objectiu i després debatre si el país "ha de ser de dretes o d'esquerres". De fet, ha demanat exercir la independència perquè el procés constituent que s'obriria després del 27-S "sigui a Catalunya i no a Madrid". Si això passés, ha augurat que Catalunya tornaria "a la roda del sucursalisme i la tercera via".

CDC, els "moderats"

Rull ha explicat que CDC és el partit dels "moderats i pragmàtics" que creuen que el més "assenyat" és defensar la independència. Ha recordat que el seu partit fa "més de trenta anys" que espera "la tercera via" i busca "l'encaix" de Catalunya dins d'Espanya. "Després d'haver-ho provat tot, la tercera via no hi és ni se l'espera", ha lamentat.

stats