Política 28/10/2020

Rússia s'enriu del jutge i de la Guàrdia Civil: "No eren 10.000 soldats... cal afegir-hi dos zeros més"

L'ambaixada a Espanya també ironitza amb el transport: avions de la Guerra Civil que tenien amagats

Ara
1 min
La piulada de l'ambaixada russa

BarcelonaLa col·laboració del Kremlin amb la Generalitat, una trama de criptomonedes impulsada per una plataforma russa i l'enviament de 10.000 soldats russos a Catalunya per defensar la República Catalana independent. Totes aquestes qüestions han estat incloses pel jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona al sumari de l'operació Volhov, que aquest dimecres ha acabat amb la detenció de 21 persones, investigades pel presumpte finançament irregular del Procés. L'ambaixada russa a Espanya no ha perdut l'ocasió de respondre-hi amb humor, tenint en compte que, a més, la Guàrdia Civil considera demostrat que el Kremlin va intentar desestabilitzar l'estat espanyol amb notícies falses durant la tardor del 2017 per afavorir l'independentisme català. "La informació apareguda als mitjans espanyols sobre l'arribada de 10.000 soldats russos a Catalunya és incompleta. Cal afegir-hi dos zeros més", ha publicat el compte oficial de Twitter de l'ambaixada en un document que també ha estat penjat a la seva pàgina web.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I no s'ha aturat aquí. Estirant la ironia, l'ambaixada russa ha parlat fins i tot del mitjà de transport que haurien fet servir per traslladar els soldats fins a Catalunya. "Les tropes haurien de ser transportades pels avions 'Mosca' i 'Chato', acoblats a Catalunya durant la Guerra Civil i amagats en un lloc segur fins a rebre l'ordre xifrada d'actuar".

La presumpta relació de Rússia amb el Procés no és nova, i des de l'Estat ja s'ha insinuat en diverses ocasions. De fet, a l'Audiència Nacional també s'està investigant si hi ha alguna cosa del cert en els rumors. En el cas de l'operació Volhov, respon a una conversa entre Víctor Terradellas i Xavier Vendrell en què parlen del tema, i Rússia ha decidit enriure's públicament del jutge i de la Guàrdia Civil.

stats