Política 24/04/2015

El govern espanyol no veu necessari regular més les incompatibilitats dels diputats i senadors

Sáenz de Santamaría defensa que és competència del Congrés i el Senat prendre una decisió, però opina que no cal tancar la porta a l'entrada i sortida de la política

Efe
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha considerat aquest divendres que correspon al Congrés i al Senat decidir per via reglamentària el règim d'incompatibilitats dels parlamentaris. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha advocat en qualsevol cas per no separar el debat de les incompatibilitats del d'"obrir" a la ciutadania l'exercici de la política, per a persones amb una trajectòria professional que vulguin entrar en política i perquè el seu pas per ella no vagi en detriment de la seva carrera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta ha fet aquestes reflexions en ser preguntada pel debat que s'ha obert sobre incompatibilitats després de conèixer que Federico Trillo i Vicente Martínez Pujalte van cobrar altes remuneracions d'una constructora per tasques d'assessoria sent diputats.

Sáenz de Santamaría ha recordat que, pel que fa a l'administració general de l'Estat, el govern espanyol ha pres mesures amb l'estatut de l'alt càrrec, que estableix un règim "molt seriós i rigorós" d'accés, incompatibilitats, exercicis i deures quan s'accedeix al càrrec i quan es deixa. "En el cas del poder legislatiu, és a les càmeres a qui correspon fer-ho", ha afegit.

La vicepresidenta ha dit ser dels que pensen que "això de la vida política pot ser limitat en el temps" i ha admès que, "lògicament", cal "ordenar bé" l'entrada en política de persones que són expertes en determinades matèries, per ajudar també que el seu pas per ella "no destrossi la seva pròpia carrera professional o el seu prestigi" en el seu sector.

stats