Política 28/09/2014

Rajoy nomena Sáenz de Santamaría responsable de la bandera d'Espanya

El BOE va publicar divendres que serà l'encarregada de fer complir la llei tal com recull ElDiario.es

Ara
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet aquests dies també, en absència de Mariano Rajoy i de ministre de Justícia després de la dimissió d'Alberto Ruíz Gallardón, de presidenta i de titular de Justícia. Divendres va sumar una nova responsabilitat: serà la responsable de vetllar, segons ha avançat ElDiario.es, per l'himne i la bandera d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho va publicar el Butlletí Oficial de l'Estat, a la pàgina 5 del PDF, a l'article tercer del reial decret 802/2014, pel qual es modifica el text del decret 199/2012 de distribució de competències. El ministeri de la Presidència, del qual és titular Sáenz de Santamaría, serà a partir d'ara responsable de fer complir la llei de la bandera, que preveu que la d'Espanya ha de tenir un lloc preeminent als edificis oficials i que n'hi pot haver cap de més gran.

Fins ara, el decret 199/2012 no incloïa aquesta funció en la llista de tasques del ministeri de la vicepresidenta de Rajoy. I en l'actualització que va publicar el BOE de divendres s'intueix una certa precipitació: al redactat hi falta el punt i coma que hauria de separar la frase que encarrega la vigilància de la bandera a Santamaría de la frase següent, de manera que s'enganxa amb el punt que parla de les relacions amb les delegacions del govern. El resultat genera un efecte confús: "...; l'exercici de les competències relacionades amb l'ús de la bandera, l'escut i altres símbols nacionals les relacions amb les delegacions del govern [espanyol] a les comunitats autònomes, sens perjudici de les competències legalment atribuïdes a altres ministeris en la seva respectiva àrea de activitat, el compliment de les funcions que li atribueix la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern;...".

Sáenz de Santamaría haurà de fer complir aquest encàrrec, inèdit fins ara, en ple procés sobiranista i quan molts ajuntaments catalans es neguen a penjar la bandera, cosa que els ha costat denúncies de la delegada del govern, María de los Llanos de Luna.

stats