Política19/11/2016

Sáenz de Santamaría i Puigdemont es van reunir dijous discretament

Segons explica 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA, la vicepresidenta espanyola i el president català van tenir una trobada a soles a peu dret a petició d'ella

A.s.

BarcelonaEl desgel entre el govern espanyol –sense majoria absoluta– i la Generalitat avança a poc a poc. Després dels nous nomenaments de càrrecs al consell de ministres d'ahir –Enric Millo com a delegat del govern, nou president d'Adif i nova cúpula política a Interior–, aquest dissabte s'ha sabut que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el president del Govern, Carles Puigdemont, es van reunir dijous discretament.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA, dijous, al final del sopar organitzat per la patronal catalana Foment del Treball, la vicepresidenta va demanar una sala per reunir-se a soles amb Puigdemont. Va ser una trobada a peu dret en què Santamaria li va explicar, sense retrets –tot i el dur discurs que acabava de fer Puigdemont–, que Mariano Rajoy vol obrir una via de diàleg amb Catalunya i que ella mateixa ja treballa en el document de 46 peticions que va portar Puigdemont a Rajoy en la seva primera trobada a l'abril. També van emplaçar-se a buscar data per a una nova trobada entre els dos presidents.

Cargando
No hay anuncios

Des del Govern es mantenen expectants davant aquest desgel i, de moment, només reclamen que es mantingui aquest diàleg bilateral entre Estat i Generalitat, tal com el mateix Puigdemont va explicar ahir a s'Agaró.