POLÍTICA
Política 15/11/2013

Sáenz de Santamaría dubta que la Generalitat vulgui reunir la bilateral

La vicepresidenta del govern espanyol diu que està disposada a "seguir treballant" per convocar la comissió Estat-Generalitat en un futur, però no concreta quan

M. Colomer
1 min
Santamaría i Montoro, durant la compareixença d'aquest divendres / EFE

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha posat en dubte aquest divendres que la Generalitat tingui interès a reunir-se amb l'Estat en el marc de la comissió bilateral. En roda de premsa després de la reunió del consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha assegurat que per part de l'executiu espanyol, hi ha prou "contingut" per pensar en una futura convocatòria, si bé ha afegit: "Cal veure si l'altra part té ganes de participar-hi" amb els continguts que posi damunt la taula l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem disposats a seguir treballant per arribar a una convocatòria quan els temes estiguin tancats", ha reblat Santamaría, que ha assegurat que aquesta setmana s'ha reunit amb el ministre d'Economia i Hisenda, Cristóbal Montoro, per repassar les qüestions que podrien ser tractades en una eventual bilateral.

L'Estat ja col·labora

En qualsevol cas, la vicepresidenta ha considerat que no cal convocar comissions bilaterals per concloure que el govern espanyol "col·labora amb les comunitats autònomes, en especial amb algunes d'elles". Ho ha dit en referència a Catalunya i el crèdit de 1.500 milions que ha aprovat el govern espanyol per pagar proveïdors de la Generalitat.

stats