Política 01/10/2019

Sánchez assegura que "un govern en funcions pot aplicar l'article 155 sense problemes"

El líder socialista anuncia un requeriment a la mesa del Parlament

G. A.
2 min
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest diumenge a la Festa de la Rosa del PSC

MadridEl president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no només impugnarà davant el Tribunal Constitucional l'última resolució del Parlament per legitimar la desobediència institucional, sinó que també farà "un requeriment a la mesa del Parlament" per les últimes resolucions, segons ha explicat aquest dimarts al matí en una entrevista amb la Cadena SER. Si és necessari, a més, "un govern en funcions pot aplicar l'article 155 sense problemes", ha dit Sánchez. "El govern d'Espanya ho ha estudiat i no hi hauria cap problema", ha reconegut, tot i que ha assegurat que espera "no arribar a aquest extrem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tal de donar resposta a l'independentisme, Sánchez ha defensat que s'ha de fer des de la "fermesa democràtica", la "unitat de partits" i la "proporcionalitat" i que, per tant, parlaran amb la resta de partits espanyols abans d'aplicar-lo. Ha defensat que no volen "exagerar la situació" ni tampoc "atiar el foc amb benzina". "El 155 és un instrument legítim, homologable a altres constitucions com la d'Alemanya", ha defensat. Per evitar aquests escenaris, ha demanat a l'indepedentisme "que reconegui que el problema a Catalunya no és per la independència, sinó de convivència", que obri el diàleg amb els grups no independentistes a Catalunya i que "no jugui amb foc i condemni la violència".

El president en funcions ha insistit que les discrepàncies en relació a l'independentisme van ser una de les claus per no formar govern amb Podem i ha posat com a exemple d'aquestes diferències l'espai de Catalunya en Comú. "Hem escoltat als comuns a Catalunya dir que existeixen presos polítics i posar en qüestió la independència de la justícia", ha ressaltat, així com el fet que hagin dit "que sortiran amb els independentistes a demanar l'amnistia". Malgrat això, Sánchez ha dit que té una "bona relació personal" amb Pablo Iglesias, líder d'Unides Podem, diferent al que succeeix amb el seu homòleg de Ciutadans, Albert Rivera. "No se'm posa al telèfon", ha lamentat.

De cara a les eleccions del 10-N, Sánchez ha insistit que el PSOE és l'únic partit que pot oferir "estabilitat" i ha demanat preguntar-se "si a partir de l'11 de novembre volem més bloqueig o un govern". "Estabilitat, coherència i una resposta progressista als desafiaments", ha dit, seran les tres claus del seu govern.

stats