Política 29/05/2015

Sánchez acusa els partits independentistes de "manipular" i exigeix a Mas que "reconsideri la seva estratègia"

El secretari general del PSOE aposta per fer del Senat una "verdadera cambra territorial", reformular el sistema de finançament i reformar la constitució espanyola

Laia Vicens
1 min
Pedro Sánchez, líder del PSOE, i Antón Costas, president del Cercle d'Economia / TJERK VAN DER MEULEN

SitgesEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat els partits sobiranistes de "manipular" la societat catalana. "No és només una qüestió de repartiment del poder. Hi ha hagut una manipulació de l'independentisme a la societat catalana", ha afirmat Sánchez des de Sitges, on participa a les XXXI Reunió del Cercle d'Economia. Així, ha "exigit" al president de la Generalitat, Artur Mas, que "reconsideri la seva estratègia", i deixi d'"obrir fronts" i comenci a "tendir ponts".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant del "noucentralisme" del PP i l'independentisme que porta a la "inestabilitat i ruptura", Sánchez ha reivindicat un cop més la reforma constitucional que proposa el PSOE com a "via per obrir el diàleg", començant, per exemple, per "blindar competències en llengua i cultura per a pobles singulars", "reforçar el sistema de finançament" i fer del Senat "una verdadera cambra territorial". "Hem d'evolucionar cap a formes federals d'èxit que hi ha en altres parts d'Europa", perquè segons ha dit, "no hi ha una altra manera" de solucionar la disputa entre "els extremistes dels dos costats".

En relació als possibles canvis al govern espanyol, el líder socialista ha ironitzat preguntant-se: "Quina culpa té l'educació espanyola de patir Wert i Cospedal en una mateixa legislatura?". Encara sobre educació, Sánchez ha demanat a Rajoy que "reflexioni i intenti millorar aquests nivells tan baixos" que veu en Wert. "Crec que la educació, no només la catalana, i també la cultura, cal blindar-les de Wert. Ho ha fet bastant malament", ha afirmat Sánchez, que ha lamentat el biaix ideològic de la política educativa del PP.

stats