Política 22/09/2019

Sánchez demana a la militància que es mobilitzi amb una crida al vot útil per garantir un govern progressista

El president en funcions diu que el seu partit no ha de fer "cap canvi ideològic ni fingir res"

Ara
2 min
Sánchez demana a la militància que es mobilitzi amb una crida al vot útil per garantir un govern progressista

MadridEn una carta als militants socialistes difosa pel PSOE, el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat "mobilitzar tots els progressistes" d'Espanya, tant els que van votar el partit fa cinc mesos com els que "es van inclinar per altres opcions i han comprovat que el seu vot ha resultat estèril i només ha servit per prolongar el bloqueig i la inestabilitat" del país. El president del govern espanyol en funcions ha assegurat que el seu partit no ha de fer "cap canvi ideològic ni fingir res" per aconseguir un executiu de progrés.

"Hem d'aconseguir que el 10 de novembre els espanyols enviïn un missatge encara més alt i més clar, perquè ningú pugui tornar a ignorar la seva voluntat d'arribar a un govern progressista, estable i coherent", ha assenyalat. L'aspiració dels socialistes, segons ha destacat Sánchez, està recollida en un programa "profundament social" que incorpora les més de 370 mesures acollides en desenes de trobades amb la societat civil i que, en les seves paraules, han de complir "rigorosament" si governen.

Per al líder socialista, Espanya necessita un govern "estable i sòlid" que també sigui capaç de "donar resposta a les amenaces imminents" que pesen sobre Espanya. Entre aquestes amenaces, ha destacat un Brexit "dur" que incideixi sobre les finances, la desacceleració econòmica internacional, o la gestió de la sentència del Procés i el seu impacte sobre la convivència.

"Hem de comportar-nos com el que som: una esquerra moderada que defensa la Constitució i l'estat de les autonomies. Una esquerra reformista que combat la injustícia sense embarcar-se en aventures", ha apuntat Sánchez, alhora que ha demanat el suport dels militants per portar les idees socialistes "a tot arreu".

D'altra banda, el president de l'executiu en funcions ha recordat que la seva pretensió era "arribar a una acord amb una sola condició, que fos un govern estable, coherent, i no un govern dividit des de l'inici". En aquest sentit, ha explicat que l'objectiu era formar un govern "que actués amb l'horitzó d'una legislatura i no d'una simple investidura", que d'entrada "no estigués condemnat al fracàs" i que "aportés estabilitat a Espanya ".

"Saps el desenllaç perquè, al no acceptar les condicions de Unides Podem, [els liles] van decidir impedir la formació d'un govern socialista per quarta vegada, en un cas únic a Europa", diu el socialista. En la seva opinió, la dreta i la ultradreta han celebrat aquesta situació "com una victòria". "Pensen que el cansament dels progressistes pot donar-los una nova oportunitat a les urnes, però la majoria dels espanyols progressistes sentim frustració davant d'una repetició electoral quan el resultat del 28 d'abril era clar", ha afirmat.

Així mateix, Sánchez ha admès que els últims anys el PSOE ha passat per "moments difícils" però que van saber "vèncer braç a braç l'escepticisme dels que no creien que cap partit fos capaç de tallar els problemes de la desigualtat social i de gènere des de les seves arrels".

Finalment, el socialista ha destacat que quan van accedir al govern van demostrar en menys d'un any que "era possible canviar el rumb" d'Espanya i que es podia "portar neteja on hi havia corrupció, portar justícia social on abans imperava la desigualtat i apostar per la convivència on només hi havia crispació ".

stats