Política 21/07/2015

L'Ajuntament de Sant Cugat dóna suport al "caràcter plebiscitari" del 27-S

El text aprovat pel ple també acorda l'adhesió del consistori al manifest aprovat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Efe
1 min
Mercè Conesa, durant 'entrevista a l'ARATV / ARA

BarcelonaEl ple municipal de Sant Cugat del Vallès va aprovar ahir a la nit una moció que dóna suport al "caràcter plebiscitari" de les eleccions al Parlament de la Generalitat del 27 de setembre. La moció, que recorda el caràcter d'"excepcionalitat" d'uns comicis que volen ser l'"expressió del dret a decidir reconegut pels tractats internacionals", va rebre els vots a favor de CiU, ERC-MES i la CUP, l'abstenció d'ICV-EA i PSC, i el vot en contra de PP i C's.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text també acorda l'adhesió de l'Ajuntament al manifest aprovat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir el 6 de març i exposa que el consistori forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). De la mateixa manera, acorda fomentar la participació ciutadana i el debat necessari perquè les eleccions tinguin el "caràcter plebiscitari", i també estableix que l'Ajuntament col·laborarà amb les iniciatives de la societat civil, sobretot de l'AMI, l'ANC i Òmnium Cultural. Finalment, l'Ajuntament acorda pagar l'IVA i l'IRPF dels treballadors municipals a través de l'Agència Tributària de Catalunya i estudiar la possibilitat que les diferents empreses municipals també paguin l'IVA i l'impost de societats a aquesta agència.

Les eleccions del 24-M van donar una majoria sobiranista al ple, ja que CiU va imposar-se amb comoditat amb 11 dels 25 regidors, i l'oposició va passar a ser liderada per la CUP.

stats