Ciutadans

De Sant Gervasi a Sant Antoni: Cs obrirà nova seu després de la Diada

La formació ha tancat els locals de l'Hospitalet, Tarragona i Lleida

2 min
La nova seu de Ciutadans a la Ronda de Sant Pau (Barcelona)

BarcelonaEn el moment de màxima glòria de Ciutadans, a partir de la seva expansió a l'estat espanyol el 2015, el partit taronja va instaurar dues seus emblemàtiques: la de Madrid, en un edifici enorme al carrer Alcalà –que, ara per ara, manté–, i, encara que més discreta, la de Barcelona, la ciutat on va néixer. Situada al barri de Sant Gervasi i dotada de grans finestrals que van decorar amb retrats d'Albert Rivera i Inés Arrimadas, el partit la va tancar el setembre del 2021, després de les eleccions del 14-F en què van perdre 30 diputats. La clausura va anar lligada, per tant, a la desfeta electoral, i la formació va traslladar la seva activitat als seus locals de l'Hospitalet de Llobregat i Cornellà. Un any després, Ciutadans es prepara per obrir la seva nova seu a la capital catalana: aquest cop a la ronda Sant Pau, que fa de frontera entre els barris de Sant Antoni i el Raval. Segons informen fonts del partit, la presentació del local es farà després de la Diada.

Les mateixes veus han negat sempre que el canvi d'edifici es degui a les retallades, i han afirmat que es fa per adaptar-lo a les noves necessitats de la formació. Segons les dades cadastrals públiques de l'immoble, es tracta d'una planta baixa que compta amb una superfície d'uns 249 metres quadrats, i un magatzem d'aproximadament 221 metres quadrats. En un anunci publicat el mes passat per Habitaclia, el local s'ofertava per 3.490 euros mensuals de lloguer. Disposa d'un espai de recepció i sala d'espera, una sala de reunions, zona d'oficina i dos lavabos, amb capacitat de fins a trenta llocs de treball.

En els pressupostos elaborats per la direcció d'Arrimadas amb vista al 2022, la formació va preveure el tancament de la majoria de les seves seus arreu de l'Estat. Això també s'ha anat fent a Catalunya, en què fonts del partit confirmen que ja s'han tancat els locals de l'Hospitalet, Tarragona i Lleida, mentre que els de Cornellà i Girona continuen, de moment, oberts. El pla era tancar també el de Cornellà per concentrar tota l'activitat del partit a Barcelona, però encara no està del tot decidit, i s'està valorant si mantenir el de Girona.

Actualment, l'antiga seu de Cs al carrer Balmes 191 l'ocupa una botiga del club de futbol de l'Espanyol. Però aquest no és l'únic espai que havia ocupat la formació. La seva primera seu es trobava en un edifici al passeig de Gràcia i després es van traslladar a un local situat a la Gran Via de les Corts Catalanes, a prop de la Monumental. En aquell moment la premsa va informar que el canvi es devia a una voluntat d'estalviar, i apuntava que llavors ja pagaven un lloguer d'uns 3.000 euros mensuals. Després de traslladar-se a la zona alta de Barcelona, finalment tornen cap al centre de la ciutat.

stats