Política 19/04/2012

Sant Jordi 2012 tindrà el primer 'muralmob' pel català

La iniciativa consisteix a enlairar 1.000 globus plens d'heli amb desitjos escrits sobre el futur de la llengua

Ara
1 min

Barcelona'Muralmob' per la Llengua és una proposta de Plataforma per la Llengua que pretén agrupar, aquest Sant Jordi, els desitjos que moltes persones tenen respecte al futur del català. Concretament, la iniciativa vol que la gent escrigui "missatges de desig pel català" i que els els enviï per correu electrònic (comunicacio@plataforma-llengua.cat) o a través del 'hashtag' #muralmobllengua, i amb menció al perfil @llenguacat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest projecte forma part de la campanya 'El català, llengua comuna', que culmina el dia de Sant Jordi amb la celebració del 'Muralmob' per la Llengua. Segons els organitzadors, un 'muralmob' és una acció en la qual centenars de persones es reuneixen per crear un missatge a través de 1.000 globus inflats amb heli. Cada participant escriurà en un globus el seu missatge per al català. A banda d'això, també se'n farà una gravació. La convocatòria és el dilluns 23 d'abril, a la plaça dels Àngels de Barcelona, entre les 17.00 i les 19.00 hores, lloc on s'alliberaran els globus.

Per això, Plataforma per la llengua demana la col·laboració de com més persones millor. Entre els col·laboradors hi ha el periodista Màrius Serra, que n'ha enregistrat el vídeo promocional, o l'actriu Sílvia Bel, que ja ha fet públic el seu missatge de desig pel català: "Perquè puguem continuar somniant, expressant-nos, confrontant opinions i vivint lliurement una llengua que estimem. Compartint-la, estudiant-la i respectant-la". En la creació i organització d'aquesta iniciativa hi ha, a banda de Plataforma per la Llengua, unes altres 23 entitats que formen part de la xarxa d'associacions per la llengua.

stats