Política22/04/2017

Santi Vila diu que és un acte de "cinisme" i un "despropòsit que Santmaría s'autoconvidés a l'acte de Sant Jordi

El conseller de Cultura també llança un dard a Junqueras, preguntat per la DUI a RAC1: "Les frases ocurrents que tenen resultat a curt termini, crec que a la llarga no ajuden"

A.s.

BarcelonaEl conseller de Cultura, Santi Vila, està enfadat amb la instrumentalització de l'Estat de l'acte per demanar que la festa de Sant Jordi sigui reconeguda com a patrimoni immaterial de la UnescoUnesco. La presència de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, va generar molta polèmica: "Va ser molt poc delicada i un despropòsit que ahir la vicepresidenta volgués presidir aquest acte", ha afirmat en una entrevista a RAC1. "La decisió de venir va ser d'ella".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sant Vila ha explicat que la Cambra del Llibre, organitzadors de l'acte i impulsors de la candidatura, "van fer el que havien de fer, convidar el ministeri de Cultura perquè cal el seu suport per anar a l'Unesco, però no em consta que convidessin la vicepresidenta". Per aquest motiu, el conseller afegeix: "Tothom hauria entès que hagués vingut Íñigo Méndez de Vigo, però que ho hagi fet ella, quan el seu encàrrec és polític amb l''operació diàleg', i que ho faci en una diada tan sensible com Sant Jordi, que cap institució l'ha instrumentalitzat…".

Cargando
No hay anuncios

"És un acte de cinisme que no donis cap resposta política a Catalunya i facis veure que aprecies les seves tradicions. L'Estat està en una campanya de simular un cert 'feeling', però és merament estètic", explica Vila. Per això afegeix molt contundent: "Les inhabilitacions que hi ha hagut és molt gros, però quan venen no els podem riure les gràcies, això no funciona".

Incòmode amb Junqueras

Cargando
No hay anuncios

Qui tampoc estava convidat a l'acte d'ahir, però, era el vicepresident Oriol Junqueras, i Santi Vila no ha intentat dissimular una certa incomoditat amb la seva presència. "Feia 15 dies que sabíem que vindria la vicepresidenta. Junqueras va confirmar a última hora que presidiria l'acte".

Quan ha dissimulat menys, però, ha sigut quan li han preguntat per la proposta de recuperar el discurs de la DUI de Junqueras a principi de setmana: "Les frases ocurrents que tenen resultat a curt termini, crec que a la llarga no ajuden i s'ha de mirar si sumen o resten".