Política 01/10/2019

Santiago Abascal visita casernes de la Guàrdia Civil a Catalunya per l'1-O

Vox es querella contra Torra davant el Tribunal Suprem per "rebel·lió"

Efe
2 min
Ignacio Garriga i Santiago Abascal fent-se una fotografia amb un seguidor, aquest dimarts a Catalunya

BacelonaEl líder de Vox, Santiago Abascal, ha visitat aquest dimarts diverses casernes de la Guàrdia Civil a Catalunya, coincidint amb el segon aniversari del referèndum de l'1-O, per agrair a l'institut armat "el seu sacrifici en la defensa d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens semblava imprescindible ser avui a Barcelona per donar suport a tants catalans que ho estan passant malament per culpa de l'opressió del separatisme, i també per acompanyar les forces de seguretat de l'Estat, algunes de les quals han sigut assetjades, especialment a Girona", ha dit en declaracions als mitjans.

Després de visitar la caserna de la Guàrdia Civil situada a la travessera de Gràcia de Barcelona, un parell d'espontanis han increpat el líder d'extrema dreta des de lluny dient-li "feixista", si bé ningú se li ha acostat ni hi ha hagut cap moment de tensió. Abascal ha arribat fins a la porta per saludar els efectius que custodien l'entrada de la caserna, on no ha accedit perquè no tenia autorització. El líder de Vox ha afirmat que la seva intenció simplement era saludar els agents que hi havia, no entrevistar-se amb cap responsable.

L'acompanyaven una vintena de persones, entre les quals el líder de la formació a Catalunya, Ignacio Garriga, algunes amb banderes espanyoles. Per al líder de Vox, la seva presència a Catalunya coincidint amb l'aniversari del referèndum de l'1 d'Octubre era necessària "en un context cada vegada més greu, amb una Generalitat en ple estat de rebel·lia" que justifica els que "volen destruir la convivència".

"L'únic que es pot fer, i és el que farem si els espanyols confien en nosaltres, és que s'ordeni la detenció de Torra i se'l posi a disposició judicial per conspiració per a la rebel·lió", ha dit Abascal, que també ha apostat per aplicar l'article 155 de la Constitució i la llei de seguretat nacional a Catalunya.

Tal com va anunciar dilluns, Vox ha interposat avui una querella criminal davant el Tribunal Suprem contra Torra pels delictes de rebel·lió, col·laboració amb grup terrorista i provocació, conspiració i proposició per a la rebel·lió. La formació liderada per Santiago Abascal sol·licita a més la detenció i la posada a disposició judicial del president, així com que sigui interrogat i es decreti el seu ingrés en presó provisional per evitar la seva fuga.

stats