Política 10/10/2014

Santiago Vidal no s'arronsa i defensa el seu dret "fonamental" a la llibertat d'expressió

El jutge, que s'enfronta a la suspensió com a jutge pel seu suport al procés polític català, opina que participar en una proposta de text constitucional d'una eventual Catalunya sobirana "no té cap relació" amb la seva feina com a jutge

Ara/acn
1 min
El 26 de maig passat Santiago Vidal va acudir a declarar a la seu del CGPJ a Madrid.

BarcelonaEl jutge Santiago Vidal considera que la seva participació en la redacció, conjuntament amb un equip de juristes, d'un esborrany del futur text constitucional de Catalunya "no té cap relació amb la meva funció jurisdiccional" i, per tant, confia "que no s'adopti cap mesura cautelar suspensiva". El magistrat també afirma que "sempre" seguirà defensant el seu dret "fonamental" a la llibertat d'expressió en relació a temes d'interès públic i social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una comissió disciplinària del Consell General del Poder Judicial resoldrà aquest dilluns si cal suspendre'l de les seves funcions per "infidelitat a la Constitució" i "manca de petició de compatibilitat". En un comunicat enviat els mitjans de comunicació, el jutge Vidal explica que "declina" acceptar cap entrevista fins que arribi la resolució del CGPJ i agraeix l'"allau" de mostres de suport rebudes "procedents de tots els àmbits, societat, companys de la judicatura, associacions o amics".

"Afortunat" per la "solidaritat" rebuda

Vidal assegura sentir-se "una persona afortunada per tenir la oportunitat de comprovar fins a quin punt arriba la solidaritat quan es defensen idees democràtiques, tant si es comparteixen com si, legítimament, s'hi discrepa".

stats