Política 09/03/2017

El futur secretari general del PP s'encarregarà de vigilar que els càrrecs electes tinguin un "comportament ètic"

La formació també preveu ampliar el comitè executiu per donar més pes als municipis i capgirar la pèrdua de regidors que els populars van patir en les últimes eleccions municipals

Mireia Esteve
2 min
Els membres que formen part de la ponència de reglament que ha d'aprovar el proper Congrés dels populars catalans

BarcelonaEl 14è congrés del PP català comença a escalfar motors. Aquest dijous s'ha donat a conèixer les línies estratègiques que seguirà el partit a nivell organitzatiu en els propers anys. Una de les novetats és que el futur secretari general del PP català –el que a hores d'ara és l'únic candidat a presidir el partit, Xavier García Albiol, encara no ha fet públic qui ocuparà aquest càrrec– serà qui s'encarregarà de vigilar que tots els càrrecs electes del partit tinguin un "comportament ètic", és a dir, facin cas de les mesures de regeneració democràtica i contra la corrupció que va adoptar el partit en l'últim Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El coordinador de la ponència sobre Reglament, Santi Rodríguez, ha explicat que volen que sigui aquesta figura qui s'encarregui d'aquest punt perquè és una manera de "personalitzar" la vigilància de tots els càrrecs electes i perquè és la persona de "màxima rellevància" a nivell organitzatiu del partit.

Els populars també preveuen ampliar els membres del comitè executiu, per tal de posar més accent a l'àmbit municipal. L'objectiu és revertir la pèrdua de regidors que el PP va patir en les últimes eleccions municipals del 2015, que va suposar una "debilitat pel PP", ha dit Santi Rodríguez. D'aquesta manera, a partir d'ara també podran participar en el comitè executiu els portaveus dels municipis de més de 100.000 habitants i capitals de província, a més de 4 regidors de municipis de menys de 1.000 habitants.

"Un dels nostres principals reptes és posar la mirada a les eleccions municipals del 2019", ha assegurat el coordinador de la ponència. Pels populars, el món municipal necessita estabilitat i revertir les polítiques que, ha assegurat, s'han fet basant-se en la "demagògia i el populisme". Rodríguez també ha tornat a reiterar la voluntat del PP d'eliminar els consells comarcals, perquè consideren que són eines "inoperatives".

Les polítiques socials també centraran les línies organitzatives dels populars, ha explicat el coordinador de la ponència. L'educació, la sanitat, les pensions i la igualtat entre homes i dones són algunes de les prioritats que el PP vol tirar endavant. En aquest sentit, Rodríguez ha reiterat l'aposta del partit per un ensenyament trilingüe en què tant català, castellà com anglès puguin ser llengües vehiculars de les escoles catalanes.

stats