Política 22/10/2019

La secretària d'Espanya Global reunirà dimecres els cònsols estrangers a Barcelona

Irene Lozano creu que l'estratègia internacional de l'independentisme "ha fracassat"

Ara
2 min
La secretària d'Estat per l'Espanya Global, Irene Lozano, en la trobada amb els diplomàtics estrangers a Madrid, dilluns 14 d'octubre

BarcelonaEl president espanyol en funcions i el ministre de l'Interior van viatjar dilluns a Catalunya per visitar els agents ferits durant la setmana de protestes a Catalunya. El trajecte Madrid-Barcelona el recorrerà demà, també, la secretària d'Estat d'Espanya Global, Irene Lozano. Ara bé, en el seu cas l'objectiu serà reunir els cònsols estrangers destinats a Barcelona per demanar-los que traslladin un missatge de "precaució" als estats que representen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'una setmana de disturbis arreu del país arran de la sentència del Tribunal Suprem, Lozano ha negat que la reunió amb els diplomàtics pretengui comentar el veredicte judicial, sinó "respondre a les falsedats i les acusacions" que, a parer seu, emeten els independentistes. "Pretenen convèncer el món que Espanya és una democràcia fallida", considera Lozano, per "propiciar una intervenció internacional". No obstant això, la responsable d'Espanya Global opina que s'ha fet palès que "l'estratègia internacional del secessionisme ha fracassat" i ha afegit que "ara que emergeix la seva deriva violenta, encara més".

D'aquesta manera Lozano reprèn la trobada que el dilluns 14 d'octubre, just el dia que va fer-se públic el veredicte del Procés, va mantenir amb els ambaixadors a Madrid. La reunió, segons la secretària d'Espanya Global, pretenia aleshores resoldre possibles dubtes i garantir l'atenció dels diplomàtics. Així, juntament amb la subdirectora general de la Cancelleria del ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Pilar Terrén, i per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, Lozano es trobarà amb 90 honoraris en el marc de les protestes a Catalunya.

Estratègia fallida

Segons la secretària d'Espanya Global, l'estratègia dels "secessionistes" posterior al referèndum de l'1-O, doncs, ha resultat fallida, i ha titllat l'independentisme de "clàssic nacionalisme egoista d'una regió rica, liderada històricament per un partit podrit de corrupció".

"Va haver-hi moments en què semblaven creïbles", ha admès Lozano, ja que la imatge internacional d'Espanya "va viure hores baixes com a conseqüència de totes les imatges de violència policial" difoses l'1-O, "les certes i les falses", matisa. Així, la responsable d'Espanya Global sentencia: "No han aconseguit que triomfi la seva intensa campanya de desinformació".

stats