Política 29/11/2020

Una setantena d'excomandaments de l'exèrcit es queixen al rei, per carta, del govern de Sánchez

Els sotasignats utilitzen un llenguatge bel·ligerant i acusen l'executiu de posar en perill "la cohesió nacional"

Ara
1 min
Felip VI en el discurs de la Pasqua Militar

BarcelonaUna setantena de comandaments jubilats de l'exèrcit espanyol han enviat una carta al rei Felip VI on expressen sense embuts el seu posicionament contrari al govern espanyol, al qual titllen de "socialcomunista" i de governar amb el suport de "filoetarres i independentistes". Segons els sotasignats, que utilitzen un llenguatge bel·ligerant en el redactat, l'executiu de Sánchez amenaça els ciutadans espanyols amb "la descomposició de la unitat nacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La missiva, a la qual ha pogut tenir accés El País, està signada per coronels i generals que van ingressar a l'acadèmia l'any 1964 i que voregen, per tant, la setantena. Són, en concret, 73 els exmilitars que envien aquesta missiva al rei, pràcticament la meitat dels membres que queden vius de la 23a promoció de l'Acadèmia General Militar.

Com que no estan en actiu, tots ells poden expressar lliurement les seves opinions. Ara bé, segons informa el mitjà, els que subscriuen la lletra no firmen com a ciutadans, sinó com a militars: al costat de cadascun dels noms hi han deixat constància del seu càrrec a l'exèrcit.

"Moments difícils per a la pàtria"

A la carta exposen que Espanya està vivint una situació de "deteriorament" i que s'està posant en perill "la cohesió nacional". També mostren el seu suport i lleialtat al rei "en aquests moments tan difícils per a la Pàtria", que escriuen, així, en majúscula.

Entre els excomandaments que signen la missiva hi ha un tinent general, José María Fernández-Bastarreche, que va ser comandament de personal de l'exèrcit de Terra, dos generals de divisió, Ángel Gil Barberá i Francisco Fernández Sánchez, i quatre generals de brigada. La llista la completen 66 coronels.

stats