Política 03/11/2014

El Síndic demana responsabilitats a Interior per les filtracions de la Udef

Ha posat en marxa una investigació sobre les acusacions de frau fiscal contra càrrecs representatius de les administracions públiques

Acn
1 min

BarcelonaEl Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha posat en marxa una investigació sobre les acusacions de frau fiscal contra càrrecs representatius de les administracions públiques que podrien provenir de filtracions de la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Comissaria General de la Policia Judicial). Davant aquesta sospita, el Síndic ha fet arribar al Defensor del Poble diverses qüestions perquè "si ho considera oportú" obri una investigació. Entre d'altres coses, ha demanat com es diluciden les responsabilitats al "Ministeri de l'Interior quan es produeixen filtracions d' informacions" que no han estat contrastades. I, en aquest sentit, ha considerat que en cas que passi, "cal que assumeixin responsabilitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Síndic de Greuges ha demanat al Defensor del poble com es traslladen a la Fiscalia i a l'autoritat judicial competent els possibles delictes fiscals i econòmics que investiga la UDEF. També li ha preguntat com es garanteix que les dades d'aquestes investigacions han estat contrastades amb les institucions bancàries i financeres implicades i quines mesures s'adopten per garantir que no es filtra la informació mentre les investigacions encara estan en marxa.

Finalment, ha conclòs que "s'ha de garantir el dret a l'honor de les persones" i que si es vulnera, els culpables "han d'assumir les responsabilitats corresponents".

stats