NOU GOVERN
Política 28/12/2010

Solidaritat reclamarà la reprovació de la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal

Segons ha assegurat Uriel Bertran, Bozal "va ser qui va instar i tramitar la prohibició als jutjats de la consulta sobre la independència a Arenys de Munt"

Redacció
2 min

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) ha assegurat aquest dimarts que reclamaran la reprovació de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, perquè "va ser qui va instar i tramitar la prohibició als jutjats de la consulta sobre la independència a Arenys de Munt" quan era cap dels advocats de l'Estat a Catalunya, intentant un "atemptat a la democràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel diputat de SI Uriel Bertran, Fernández Bozal "no és apta i no està a l'alçada de la dignitat que requereix la conselleria de Justícia". Bertran considera que el nou executiu "respon a interessos de partit" i als equilibris entre CDC i UDC, fet pel qual ha atribuït que s'hagi decidit que Joana Ortega sigui vicepresidenta. El partit que lidera Joan Laporta ha criticat amb duresa l'executiu que ha dissenyat Artur Mas però ha redoblat les seves crítiques sobre la nova consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, que ha estat cap de l'advocacia de l'Estat a Catalunya. Per Uriel Bertran, "la sociovergència incorpora els interessos de l'Estat al govern de la Generalitat" amb aquest fitxatge, ja que "quan era la cap de l'advocació de l'Estat a Catalunya va ser qui va instar i tramitar la prohibició als jutjats de la consulta sobre la independència a Arenys de Munt".

Aquesta consulta va ser la primera i es va celebrar al setembre del 2009 després de superar l'intent de l'advocacia de l'Estat d'impedir-la. A més, Bertran ha dit que Fernández Bozal va designar un "advocat falangista com a responsable del cas", Jorge Buixadé. Bertran creu que aquest nomenament és "una bufetada als centenars de milers de persones que van organitzar o van votar en la consulta sobre la independència", una "manca de respecte" i "riure's a la cara de les persones que han fet aquest procés polític".

stats