Política 11/02/2011

El govern espanyol creu que Sortu "no ha caigut del cel, és la continuïtat de Batasuna"

El vicepresident espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba intensifica la duresa contra el nou partit de l'esquerra abertzale

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl número 2 del govern espanyol i responsable d'Interior, Pérez Rubalcaba, creu que "és evident" que Sortu, la nova plataforma política de l'esquerra independentista basca, és "la continuïtat de la il·legalitzada Batasuna". Aquest és l'argument que previsiblement faran servir la Fiscalia i l'Advocacia General de l'Estat per recórrer al Tribunal Suprem i evitar que la formació es pugui inscriure al registre de partits. És a dir, emparant-se en la sentència que declara il·legals les seves suposades antecessores polítiques. Els promotors de Sortu asseguren que han trencat amb el passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha assegurat avui que el nou partit "no cau del cel" i ha reiterat diverses vegades l'argument dels vincles amb Batasuna i amb alguns dels seus dirigents com Rufi Etxebarria, que va ser l'encarregat de presentar-ne els estatuts. Per això, el ministeri de l'Interior ja està preparant tota la documentació per presentar-la a la Fiscalia. Té 20 dies per fer-ho però el vicepresident ja ha avançat que no creu que esgoti el termini legal.

Tot i aquest discurs, l'home fort de l'executiu espanyol ha admès que Sortu fa "consideracions sobre la violència d'ETA que són una novetat", en referència al "rebuig" a les vies violentes que inclouen els estatuts de la formació. L'última paraula la tindrà el Suprem.

stats