Política 22/03/2014

Suárez "s'apaga lentament", segons l'equip mèdic que el tracta

L'expresident del govern espanyol respira sense assistència i "està bé" dins la gravetat

Efe
2 min
LA CARA DE LA TRANSICIÓ 
 01. Adolfo Suárez, referent de la Transició. 02. El seu fill Adolfo ahir a Madrid.

MadridL'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez "s'està apagant lentament", segons ha afirmat avui el doctor Pedro Guillén, de la Clínica Cemtro de Madrid, en la qual està ingressat en estat crític. Després de visitar Suárez, Guillén ha dit als mitjans de comunicació que "aquesta és la pura realitat" i que l'expresident, que està acompanyat per la seva família, respira sol, en cap moment ha estat intubat i "està bé" dins la gravetat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pedro Guillén s'ha emocionat davant els periodistes en recordar que coneixia personalment Suárez, i no ha fet més declaracions. Els quatre fills de l'expresident i la seva jove Isabel, casada amb el seu primogènit, l'acompanyen al peu del llit de l'hospital, ha relatat el periodista José María García, amic de la família.

Desenllaç en 48 o 72 hores

A la sortida del centre sanitari, García ha assegurat als periodistes que "el desenllaç" pot arribar "en 48 o 72 hores". "Està en mans de Déu", afegia García, com va fer ahir el primogènit de Suárez. L'expresident i la seva família han rebut mostres de suport i afecte de representants polítics i ciutadans.

El president de la Comunitat de Madrid , Ignacio González, ha sostingut que, a més de ser un símbol de la Transició a la democràcia i de la reforma, la imatge de l'expresident Suárez durant el cop del 23-F representa la "dignitat de tots els espanyols". A més, ha recalcat que la seva figura "concita la unitat de tothom", quan en l'actualitat la societat està faltada de persones amb les quals tothom s'identifiqui. "Suárez era un d'ells", ha finalitzat.

També del PP de Madrid, la seva presidenta, Esperanza Aguirre, ha transmès "molts ànims" al primer president de la democràcia i a la seva família, i ha qualificat el polític de la Transició com una "persona entranyable".

L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha reivindicat la figura de Suárez, pel fet de ser "el que va fer possible juntament amb el rei el pas de la dictadura a la democràcia" i ha desitjat "el millor" a la seva família. Per la seva banda, el periodista extremeny José Julián Barriga, director general de Relacions Informatives amb Adolfo Suárez, ha considerat que l'expresident ja és una figura històrica al màxim nivell, com el conservador Cánovas o el liberal Sagasta.

stats