Política 17/06/2019

El fiscal superior adverteix que seguiran actuant amb "fermesa i rigor" contra els independentistes "infractors"

Francisco Bañeres diu que no s'aturaran sigui quin sigui el rang de les autoritats

Acn
1 min
Francisco Bañeres

BarcelonaEl fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha tornat a advertir aquest dilluns que el ministeri públic actuarà amb tota la "fermesa i rigor" davant de les "nombroses infraccions de naturalesa penal promogudes, o directament comeses, per funcionaris i autoritats, sigui quin sigui el rang dels infractors", ha dit en referència als dirigents independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bañeres ha afirmat que en els últims anys s'ha desenvolupat un "moviment polític de singular transcendència", però que la Fiscalia ha actuat i actuarà defensant la Constitució i un ordenament jurídic "comparable als més moderns i democràtics del món".

En tot cas, ha dit que Catalunya és una terra que sempre s'ha caracteritzat pel seu "esperit de progrés i afany de millorar", i que les iniciatives empresarials, artístiques, ciutadanes i esportives han perfilat la seva història. Tot això, sumat a la "fermesa en la defensa d'una llengua i una cultura que, lluny de fer-les servir com un factor d'exclusió o divisió, mitjançant el seu forment i protecció, ha aconseguit convertir en una eina d'integració i acollida". Així, ha recordat que els fiscals tenen l'obligació legal de respectar i defensar els drets lingüístics dels ciutadans.

Bañeres ho ha dit al Palau de Justícia de Barcelona durant l'acte de presa de possessió del càrrec de 29 nous fiscals destinats a Catalunya. Dels 36 fiscals nomenats el 30 de maig passat, 29 aniran a Catalunya, tots fora de Barcelona. A l'acte hi han assistit diverses autoritats, entre les quals el nou comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent.

stats