POLÍTICA
Política 13/02/2012

El Suprem arxiva la causa contra Garzón pels cursos de Nova York

El jutge Marchena considera que el delicte que se li imputava ha prescrit. Era la tercera de les causes que tenia pendents amb l'alt tribunal, sumada al cas de les escoltes als capitostos de la trama Gürtel i al de la investigació dels crims del franquisme

Ara
1 min

BarcelonaEl magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena ha arxivat aquest dilluns la causa oberta al jutge Baltasar Garzón pel cobrament dels cursos que va impartir a la Universitat de Nova York entre el 2005 i el 2006 perquè considera que el delicte de suborn que se li imputava ha prescrit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'advocat de Garzón, Enrique Molina, i la Fiscalia al·legaven que el delicte hauria prescrit, perquè l'últim patrocini dels cursos el va rebre el centre universitari el 17 de maig del 2006, mentre que la querella va ser admesa el gener del 2010, passats ja els tres anys de termini de prescripció d'un suposat delicte.

Era la tercera de les causes que tenia pendents amb l'alt tribunal, sumada al cas de les escoltes als capitostos de la trama Gürtel –per la qual ha estat condemnat a 11 anys d'inhabilitació– i al de la investigació dels crims del franquisme, vist ja per a sentència.

stats