Política 09/03/2015

Tania Sánchez no participarà a les primàries de Podem

Per no "desviar el debat", el col·lectiu impulsat per l'excandidata d'IU, Convocatòria per Madrid, participarà en el procés sense ella

Efe
2 min
Convocatòria per Madrid, la plataforma que lidera Tania Sánchez, 
 No podrà fer coalició amb Podem.

MadridL'excandidata d'IU Tania Sánchez no participarà a les primàries de Podem a la Comunitat de Madrid, encara que la plataforma que ella ha promogut, Convocatòria per Madrid, sí que ha arribat a un preacord amb la formació liderada per Pablo Iglesias per construir una candidatura d'unitat popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, Convocatòria per Madrid explica que el preacord permet que la plataforma participi al procés de primàries de la formació amb un reconeixement com a "actor principal per al canvi".

"Amb la finalitat de no desviar el debat del qual ha de ser el centre [el projecte polític i les persones], Tania Sánchez no participarà en aquest procés de primàries, encara que seguirà treballant per la unitat popular i el canvi a Madrid", precisa el comunicat.

Dimarts hi va haver una primera reunió formal entre responsables de Podem i Convocatòria per Madrid que va acabar sense acord, fet que va motivar que tant el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, com l'eurodiputat Miguel Urbán –representant del corrent contrari a Iglesias, que va intentar disputar a Luis Alegre la secretaria general a Madrid– li demanessin que reconsiderés la seva posició.

Tania Sánchez ha insistit que seguia oberta a acords, però ha reiterat que la incorporació de persones individuals no sumava "prou" per garantir el canvi a Madrid, i ha descartat l'oferta de Podem de presentar-se a les primàries, com podia fer-ho qualsevol persona, per insistir en la incorporació de tot un grup.

Finalment, després d'intenses reunions durant aquests últims dies, les dues parts han arribat a un preacord que "pretén ajudar a fer que el treball de la unitat popular que ja s'ha iniciat en els municipis pugui arribar a bon terme, i que aquests processos puguin tenir una referència autonòmica".

Convocatòria per Madrid ha puntualitzat que durant aquesta setmana es tancaran els detalls de l'acord.

Tania Sánchez es va presentar i va guanyar les primàries d'IU per encapçalar la llista a la Comunitat, però va abandonar fa poc més d'un mes aquesta formació –sumida en una guerra interna–, assegurant que no pretenia integrar-se a Podem ni "canviar un carnet per un altre", sinó fer política des de les places per assegurar el canvi polític a Madrid.

I poc després es va muntar Convocatòria per Madrid, en la qual al costat dels exmilitants d'IU que van abandonar amb ella la formació, Equo, i el Partit per un Món més Just han estat promovent la unió de forces de l'esquerra per fer front al PP.

stats