Política 22/09/2019

Tardà insisteix en celebrar eleccions a Catalunya "com més aviat millor" per aconseguir "un govern de front ampli"

L'exdiputat d'ERC al Congrés aposta perquè ERC centri el discurs electoral del 10-N en l'amnistia

Ara
2 min
Tardà, en una imatge recent

BarcelonaL'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha insistit en la necessitat de celebrar unes eleccions a Catalunya "com més aviat millor" perquè en pugui sortir un Govern "de front ampli", que creu que hauria d'incloure tant els comuns com la CUP. En una entrevista a 'Nació Digital', Tardà ha argumentat que l'executiu ha de representar "un univers de catalans superior al de l'actual Govern" i ha explicat que uns comicis són l'espai per guanyar aquesta aposta perquè "les eleccions són una catarsi i és el lloc on la societat es mira al mirall". D'altra banda, Tardà també s'ha referit a les eleccions espanyoles previstes per al 10-N i ha opinat que el discurs que els republicans hi haurien de portar s'hauria de centrar en l'amnistia.

A l'entrevista, Tardà ha explicat que cal guanyar "la batalla ideològica" per convèncer que un govern de front ampli "és imprescindible per avançar" i ha afegit que l'hauria de liderar ERC. "¿És molt difícil i gairebé impossible que els comuns i la CUP entrin en un govern presidit per JxCat? Potser sí que és impossible. ¿És molt difícil que entrin en un govern presidit per ERC? Potser és molt difícil. Però entre l'impossible i el molt difícil, triem el molt difícil", ha argumentat.

Pel que fa als comicis espanyols, el membre de l'executiva republicana ha explicat que cal centrar el missatge en l'amnistia perquè, segons creu, moltes persones contràries a la independència però demòcrates "entenen que la solució només es pot elaborar a partir de la democràcia", de manera que creu que se sumarien a aquest objectiu. A més, insisteix que "no hi ha hagut cap delicte", per la qual cosa descarta els indults i aposta per l'amnistia. "L'amnistia esdevindrà el punt de trobada de molts demòcrates i permetria resoldre la qüestió dels presos i també dels exiliats", explica, per afegir després que està "convençut" que l'eslògan de la campanya electoral serà "Amnistia".

stats