Política 14/05/2015

Joan Tardà: "Tenen molt clar que el que pretenen és fracturar-nos, i Wert n'és l'ariet"

El diputat d'Esquerra al Congrés adverteix que el ministre de Cultura i Ensenyament "no és un matusser, funciona com un rellotge suís". "Sap què pretén i té la FAES darrere", alerta en declaracions a Catalunya Ràdio

Ara
2 min
El diputat d’Esquerra Joan Tardà al ple del Congrés de Diputats.

Barcelona"El que va passar ahir va ser una anècdota comparat amb el que està fent Wert". El diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, advertia aquest dijous que la comparació del ministre de Cultura i Educació, que aquest dimarts va equiparar la situació del castellà a Catalunya amb la persecució del català durant la dictadura franquista, no és una simple astracanada, sinó que respon a una voluntat manifesta de "trencar" la unitat civil del poble de Catalunya. "Tenen molt clar que el que pretenen és fracturar-nos, i Wert n'és l'ariet", ha etzibat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tardà ha assegurat que "Wert és molt cínic i transparent. Mai ha amagat quins són els seus objectius", entre els que hi figura, al capdavant de les prioritats, la "necessitat d'espanyolitzar els nens a Catalunya". "Wert no és un matusser, funciona com un rellotge suís. Sap què pretén, té a la FAES al darrere i té molt clar que es tracta de trencar-nos", ha advertit el diputat republicà, que aquest dimecres reaccionava irat a l'ofensa de Wert, cosa que va provocar la seva expulsió de la tribuna del Congrés i l'expulsió del ple del Congrés, també, del portaveu d'ICV a la cambra baixa espanyola, Joan Coscubiela, que va sortir en defensa de Tardà.

El "calvari" Villalobos

Per a Tardà, no cal esperar que Wert assumeixi cap responsabilitat per una ofensa com la de dimecres al Congrés: "Aquí, si els corruptes i lladres estan instal·lats al govern, com vol que passi alguna cosa?". El diputat d'ERC ha deplorat també el paper que va jugar en el conflicte la presidenta accidental del Congrés, Celia Villalobos, "una persona que no té ni tan sols la meitat de mà esquerra del president Jesús Posada, que ha demostrat un tarannà i unes maneres de comandar la cambra superiors a Villalobos, que entre que juga amb maquinetes i a vegades no pot aguantar les seves expansions, és un calvari".

El cert, segons Tardà, és que Wert "sap molt bé on ens poden fer mal, és d'un cinisme rampant. Sap perfectament que no hi ha conflicte lingüístic, perquè ho hem parlat. I sap que si una cosa estimem, siguem de llengua catalana o castellana, és l'orgull d'haver salvaguardat la cohesió social" del país.

stats