Política 01/10/2014

El Govern justifica el 9-N davant del TC amb arguments del Tribunal d'Estrasburg

El gabinet jurídic de la Generalitat presenta dos recursos per demanar que s'aixequi la suspensió del marc legal de la consulta, al·legant que la convocatòria representa un "exercici formalitzat de les llibertats ideològica i d'expressió"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl Govern ha presentat aquest dimecres dos recursos davant del Tribunal Constitucional (TC) per demanar que s'aixequi immediatament la suspensió cautelar de la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N. En tots dos escrits, d'una trentena de pàgines cadascun, el Govern invoca dues sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans (de 2001 i 2005) en què es refereix a la il·legalització d'una organització sobiranista macedònia dins l'estat búlgar. "En una societat democràtica basada en l'estat de dret, s'ha d'oferir una adequada oportunitat d'expressió de les idees polítiques que discuteixin un ordre existent i la realització de les quals es proposi per mitjans pacífics", reflexionava la sentència del Tribunal d'Estrasburg del 2001.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern d'Artur Mas demana al TC que procedeixi a aixecar la suspensió del 9-N perquè la convocatòria representa un "exercici formalitzat de les llibertats ideològica i d'expressió".

stats