Política 12/09/2017

El TC suspèn la llei de transitorietat i fundacional de la República

El tribunal també suspèn el Codi Tributari català, que havia de permetre la formació de l'l'Agència Tributària de Catalunya

Ernesto Ekaizer
1 min
La reforma del Tribunal Constitucional, a la imatge, es va pensar perquè no calgués aplicar l’article 155: les  mesures que permet prendre al TC ja suposen un 155 virtual.

MadridLa llei de transitorietat i fundacional de la República, aprovada pel Parlament de Catalunya dijous de la setmana passada, ha seguit el mateix camí que la del referèndum. Com estava previst, el Tribunal Constitucional s'ha reunit aquest dimarts al matí i ha suspès la norma catalana en acceptar a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol divendres, que va entrar al registre de l'alt tribunal ahir. Amb la mesura, la normativa queda suspesa durant cinc mesos. També ha suspès el codi tributari català amb què es va crear un nou marc per a la formació de l'l'Agència Tributària de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tribunal, a més, explicita que es requereixi que s'abstinguin d'aplicar la llei de transitorietat, tot i que de moment això no té rellevància perquè no entraria en vigor fins al 2 d'octubre en cas que en el referèndum guanyés el 'sí'.

El ple de l'alt tribunal en la seva reunió ha trigat dues hores a decidir-ne l'admissió a tràmit, però a sobre de la taula hi ha altres temes, com la petició de reconsideració presentada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la negativa del tribunal a recusar els seus membres en els casos que l'afecten, que està previst que s'aprovi aquest dimecres.

stats