Política 24/01/2012

Blair va estar a punt de compartir Gibraltar amb Espanya durant el govern d'Aznar

Peter Hain, ministre laborista del govern de Blair, ha publicat unes memòries on explica que l'exprimer ministre del Regne Unit va estar a punt de fer aquest gest per "guanyar-se el favor de la UE", segons recull la premsa britànica

Ara
1 min
L'exprimer ministre britànic Tony Blair / EFE

BarcelonaL'exministre laborista del govern de Tony Blair Peter Hain ha publicat unes memòries en què explica que l'exprimer ministre britànic va negociar el 2002 amb el govern de José Maria Aznar la possibilitat de compartir Gibraltar amb Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hain assegura en el llibre, publicat aquest dilluns, que Blair estava disposat a arribar a un acord per millorar d'aquesta manera les relacions amb Espanya i "guanyar-se el favor de la Unió Europea" (UE). Segons diu, les negociacions les va trencar el govern espanyol.

El diari The Independent subratlla que el govern del Regne Unit creia que les negociacions anaven a bon port, i que, de fet, el 18 d'abril del 2002 semblava que l'acord era definitiu.

Al seu torn, The Telegraph afirma que Gibraltar era un "obstacle" per a les relacions entre ambdós països, que fa tres segles que mantenen la disputa per aquest territori.

stats