Política 22/10/2020

Trapero tornarà a ser el cap dels Mossos si ell ho vol

Pau Esparch
2 min
Imatge de la celebració d’un Dia de les Esquadres, en què es condecoren mèrits policials i socials.

BarcelonaEn 24 hores el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va passar de no tenir “cap decisió presa” sobre el futur del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, a defensar que sigui restituït com a cap del cos. L’última paraula, doncs, ja depèn de Trapero, que pot tornar a liderar la policia si ell ho vol. Fa dos dies, quan es va notificar la sentència de l’Audiència Nacional, Sàmper va assegurar que no hi havia “cap solució parlada ni pactada ni pensada” i que “començaria a rumiar” com l’absolució del major podia afectar l’organigrama de la policia catalana. Però dijous al matí va dibuixar un escenari diferent quan el van entrevistar a Catalunya Ràdio i RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sàmper va explicar que al setembre, quan va ser nomenat conseller d’Interior, va dir a Trapero que davant una sentència absolutòria “el procés lògic i evident” havia de ser restituir-lo en el càrrec de màxim comandament del cos del qual l’havia cessat l’Estat amb el 155. Llavors el major li va respondre que no ho tenia clar i que necessitava temps. “Ho estic respectant”, va manifestar Sàmper, que dimecres va anunciar que volia donar uns dies i setmanes de marge a Trapero i a la intendent Teresa Laplana, també absolta. Laplana ha demanat reincorporar-se a la policia mentre el major reflexiona què fer a partir d’ara.

El conseller també va afegir que el fet que el major pugui tornar a liderar els Mossos està desvinculat de la tasca de l’actual cap del cos, el comissari en cap Eduard Sallent, a qui es respecta i valora la seva feina, segons fonts del departament d’Interior, que van afegir que Sàmper i Sallent han parlat sobre aquesta situació. Fonts dels Mossos van apuntar que Sallent descarta posar a disposició el seu càrrec perquè la potestat de decidir qui l’ocupa és del conseller. Un cop posades totes les cartes sobre la taula, falta veure el resultat, que és qüestió de temps.

stats