Política 15/05/2014

Tremosa recorda a Junqueras que "sense CDC no hi ha procés"

El candidat de CiU recorda l'aposta dels republicans pels tripartits federalistes

Acn
1 min

RosesEl candidat de CiU a les europees, Ramon Tremosa, ha recordat aquest dijous al president d'ERC, Oriol Junqueras, que "sense CDC no hi ha procés". "Fins que CDC no ha fet aquest pas no hi ha hagut procés a Catalunya", ha subratllat en resposta a Junqueras, que va demanar el vot per a l'única opció netament independentista. Tremosa fins i tot ha fet referència a l'aposta dels republicans pels "tripartits federalistes". "Ja hem vist com han acabat des del punt de vista del resultat de l'avenç nacional", ha afegit. El candidat de CiU ha remarcat que ha estat Artur Mas qui ha canalitzat el procés parlamentàriament, i ha etzibat: "Això no ho ha fet cap president que ERC ha col·locat quan ha tingut capacitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa des de Roses després de visitar el port i la llotja, Tremosa ha convidat els seus "amics" d'ERC a entendre que CDC és ara el primer partit en volum de partidaris que Catalunya tingui un país normal. Segons ell, "hi ha procés perquè l'ha liderat CDC", perquè ja abans de la gran manifestació del 2012 i de la Via Catalana va entendre que calia fer un pas endavant i en el seu congrés de Reus va apostar pel 'sí sí'.

Tremosa ha reconegut que Junqueras és una "peça clau" en el procés, i ha volgut expressar la seva estima i admiració per ell, però ha insistit a preguntar-se: "Sense el president Mas, sense CDC, on seríem avui?".

stats