Política 11/06/2019

"Tenim dos cotxes trencats i es parla d'apocalipsi. És el biaix de l'acusació": les frases del lletrat de Junqueras

Van den Eynde, també advocat de Romeva, carrega contra l'"exageració" de la Fiscalia

Ara
2 min

Barcelona1. "Hem de cenyir-nos als fets, aquí hi ha hagut molt soroll que ha vingut des de l'altra banda de la sala, de les acusacions. Exageracions, estridències i fins i tot mentides en la prova".

2. "Aquest és un cas en què el tribunal crearà dret. És un cas que generarà Codi Penal en contra la dissidència política. Explicarà quina resposta penal se li ha de donar a una proposició de llei feta per diputats inviolables, quina resposta penal té un tuit, una entrevista [...]. És un cas en què la sala haurà de dir quin abast tenen els drets fonamentals. Sota aquest resultat es sotmetrà tothom".

3. "Aquesta causa s'inicia com una causa general i prospectiva. Aquesta investigació s'inicia l'any 2015. ¿Algú ha vist alguna prova de les estructures d'estat? S'està investigant un moviment polític independentista".

4. "El 90% de les proves d'aquest judici s'han generat al 13, a través d'una primera intervenció telefònica per la qual ningú se'n recorda perquè es va demanar. Tot ve d'una causa il·legal. Els investigadors no saben per quins fets s'investigava els imputats".

5. "Tenim dos cotxes trencats i parlen d'apocalipsi. No els agrada la realitat, els agrada el soroll. Aquest és el discurs de l'acusació, esbiaixat".

6. "'EnfoCATs' és un pamflet que em faria riure si no fos tan greu. Ningú l'ha vist mai, no està en boca de ningú [...]. No està firmat, no concorda amb la realitat. 'EnfoCATs' no és res, és un pretext que s'alça com una prova de càrrec perquè s'ha repetit mil vegades. Enfocats és fum".

7. "El 20-S: 40.000 manifestants, 0 ferits, 0 intents d'assalt. I la declaració de la lletrada de justícia... des de la seva fugida pel terrat fins a sentir Carme Forcadell per megafonia quan no va parlar. Ja va dir en la seva declaració que quan va entrar a la conselleria ja pensava que passaria alguna cosa... Els fets la contradiuen".

8. "L'única que defensa transcendència política de la declaració d'independència és la Fiscalia, que diu que es va derogar la Constitució a Catalunya i es va crear una república independent. El mateix Mariano Rajoy va dir que va ser dubtosa. Siguem sincers, el 27 d'octubre és aliè a la dinàmica penal, és una jornada oblidada per l'acusació i que es va superar per una convocatòria electoral".

9. "La gent no va sortir al carrer a derrocar a l'Estat. Va sortir a protestar i a votar. Això són drets (...). Votar i declarar la independència no és delicte. El nostre sistema no es pot basar en el terror penal (...). S'està confonent la desobediència amb la rebel·lió. El cop d'estat normatiu, la crisi que suposa no complir la llei es trasllada a la rebel·lió".

10. "El judici és una oportunitat per superar la crisi, perquè la política no desapareixerà. Li hem de tornar la pilota a la política i això és una cosa que pot fer la sentència. Quan no hi ha negociació, hi ha protesta i indignació. Som aquí amb la mà estesa per resoldre el conflicte".

stats