Política 20/11/2020

Una trentena de represaliats polítics impulsen una agrupació d'electors de cara al 14-F

Entre ells hi ha Tamara Carrasco, Roger Español i Jordi Pesarrodona

Ara
2 min
Tamara Carrasco saludant amb el puny en alt les persones que s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia per donar-li suport el dia del seu judici

BarcelonaUna trentena de represaliats polítics han signat un manifest per impulsar una agrupació d'electors de cara a les pròximes eleccions, previstes per al 14 de febrer, tal com ha avançat Vilaweb i alguns dels seus integrants han confirmat a Twitter. Entre ells hi ha Tamara Carrasco, Roger Español, Jordi Pesarrodona i el Sergi, un dels nou encausats de Lledoners.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La plataforma es diu Assemblea de Represaliats i Activistes (ARA). Tal com expliquen al manifest, el seu objectiu és "visualitzar totes les represaliades" al Parlament, "acabar amb la impunitat dels Mossos d'Esquadra" –cos al qual acusen d'"agredir, abusar de poder" o "acusar sense proves"– i "explicar el funcionament real del Parlament al poble". A més, reivindiquen la independència de Catalunya, es comprometen que "tot" sigui "referendat" pel poble, defensen l'ecologisme i asseguren que si arriben al Parlament renunciaran als "complements salarials i els sous vitalicis", a més de destinar part del seu sou a "entitats minoritàries". Plantegen, a més, escollir els candidats a través de les "llistes obertes".

"Fartes de patir, hem decidit fer-los mal on més els toca, volem canviar les regles del joc, i fer que les cadiretes hagin de pensar en el poble i per al poble", reivindiquen al manifest, en què expressen la seva voluntat d'enfrontar-se a la "classe política, posar-los davant el mirall i fer-los veure que ja no podran governar mai més sense el poble". "Ens hem cansat de ser l'ase dels cops", asseguren.

El primer pas que hauran de fer ara si volen presentar batalla als comicis és reunir les signatures que marca la llei electoral, que estableix que les agrupacions d'electors han de recollir un 1% de les signatures de cada circumscripció. Així, a Barcelona en necessiten 42.000; 5.000 a Girona, 3.000 lleida i gairebé 6.000 a Tarragona. Una xifra que contrasta amb les que han d'acreditar els partits sense representació que vulguin concórrer a les eleccions i que equival només a un 0,1% de la circumscripció.

stats