Política 13/06/2019

Tres dirigents abandonen la direcció de la CUP per la gestió que ha fet el partit de l'agressió que va denunciar Boya

Al·leguen que s'han sentit "incompreses i esgotades" intentant defensar l'exdiputada

Ara
2 min
Tres dirigents de la CUP abandonen el secretariat nacional pel cas d'agressió que va denunciar Mireia Boya

BarcelonaEls atacs psicològics reiterats d'un company de formació van portar Mireia Boya a abandonar la direcció de la CUP a finals de març. Ara la decisió de l'exdiputada ha conduït tres dirigents a dimitir també del secretariat nacional del partit després que no es donés resposta a la petició de Boya d'apartar el presumpte agressor. Totes elles són dones: Maria Ballester, Aina Delgado i Núria Alcaraz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La notícia, avançada aquest dijous pel 'Nació Digital', suposa la reducció de la direcció de la CUP, que passa de 15 a 11 membres. Les tres dimissionàries ho han comunicat a través d'una carta en què han explicat que amb la seva baixa persegueixen forçar un "canvi immediat" pel que fa al tractament de les agressions que es puguin denunciar en el partit. Reconeixen, però, que elles no han pogut generar aquest context ni des del secretariat nacional ni tampoc des de la comissió feminista del partit.

"Ens hem sentit incompreses i ens hem esgotat intentant fer-nos valdre", han manifestat a través del comunicat. I han afegit: "No podem ni volem passar ni una setmana més alimentant la desconfiança que pensem que s'està generant a força de minimitzar i donar una resposta burocràtica a la demanda i la denúncia de la companya Mireia Boya".

Ballester, Delgado i Alcaraz també carreguen contra el secretariat nacional. En el comunicat, les afectades afirmen que la dimissió de l'exdiputada era "evitable", ja que simplement demanava "no convidar l'agressor a una reunió consultiva en què ningú era imprescindible". "Es qüestionava el seu dolor", han lamentat. I han sentenciat: "No volem que ni una dona més deixi la militància, ja no només per haver estat agredida, sinó sobretot per no haver rebut el suport que s'esperava per part de l'organització".

Boya va abandonar la direcció de la formació després d'haver patit episodis reiterats d'agressió psicològica, com ella mateixa va explicar, per part d'un company de files. "Necessito temps per cuidar-me. Per primer cop, me l'agafo", va apuntar fa tan sols tres mesos.

stats