Política 21/07/2015

El TSJC arxiva provisionalment la causa contra Felip Puig per la denúncia d'un 'broker' francès

El tribunal ja havia retornat el cas al jutjat instructor i ara sobreseu la investigació perquè no veu indicis que el conseller demanés un suborn a l'inversor establert a Suïssa

Acn
2 min
Felip Puig en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat provisionalment la causa contra el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, arran de la denúncia del 'broker' francès establert a Suïssa, François Seroux, que insinuava que Puig li havia demanat un suborn per fer una inversió al Port Vell de Barcelona. Segons el tribunal, no hi ha prou indicis que Puig demanés una comissió irregular o un suborn per autoritzar l'operació de l'inversor francès. Puig sempre ha negat els fets, i Seroux es va mig retractar de la seva primera denúncia quan va declarar davant del jutge instructor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 'broker' francès establert a Suïssa François Seroux va denunciar davant de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la policia espanyola un suposat intent de cobrar comissions irregulars. Segons el denunciant, Puig li hauria exigit el pagament d'una comissió perquè uns inversors poguessin convertir l'Imax Port Vell de Barcelona en un complex comercial 'duty free'. Puig ha negat sempre les acusacions.

Seroux va anar al gener a la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la policia espanyola per denunciar aquest fet i una suposada operació de blanqueig de capitals a Panamà per part de Jordi Pujol Ferrusola i altres empresaris, qüestió que investiga el magistrat Pablo Ruz a l'Audiència Nacional. Sobre la comissió que li hauria demanat Puig, el 'broker' va admetre més tard davant del jutge que el conseller li va dir que la llicència d'activitat tenia unes "despeses", però no li va demanar directament cap suborn, i que potser es referia als impostos.

Puig va reconèixer haver-se reunit amb Seroux al seu despatx del departament el juliol passat, però va explicar que hi havia altres persones.

En una compareixença a la comissió d'investigació antifrau del Parlament, Puig va acusar Seroux de mentir, i va assegurar que havia presentat una demanda per protegir el seu dret a l'honor. Quan acabi la instrucció judicial va anunciar que presentaria una querella contra l'inversor francès.

stats