NOU COP A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA
Política 16/03/2011

El TJSC suspèn 15 articles del reglament d'ús del català de la Diputació de Girona

El tribunal aigualeix el reglament després de la denúncia de Convivencia Cívica Catalana

Redacció
1 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès quinze articles del Reglament d'ús del català de la Diputació de Girona, contra el qual l'associació Convivència Cívica Catalana havia presentat recurs. Entre els articles suspesos, segons la resolució del TSJC, hi figura el que especificava que les actuacions internes de la Diputació s'havien de fer en català o que es redactarien en aquesta llengua les actes de sessions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les reglamentacions ara suspeses també al·ludien a l'obligació que els impresos d'aquesta institució i els cartells de les oficines i despatxos, així com els segells de goma, estarien escrits en català. El TSJC també anul·la els articles respecte a l'obligació per als adjudicataris de contractes d'escriure en llengua catalana tota la documentació, mesura extensiva als que presentessin per encàrrec de la Diputació estudis, projectes o treballs. Igualment se suspèn l'obligació per al personal d'atendre els ciutadans en català llevat de petició d'algun que es fes en castellà.

El TSJC reitera així la suspensió de diversos articles del reglament d'ús del català de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida que ja va notificar el passat 26 d'octubre. Contra aquesta resolució cal interposar recurs de reposició davant el mateix tribunal en un termini de cinc dies.

stats