Política 23/09/2019

El TSJC fa un requeriment personal a Torra perquè retiri la pancarta amb el llaç groc de la Generalitat

El president ja va dir divendres que recorreria l'ordre cautelar de retirada

Montse Riart
1 min
El llaç groc segueix a la façana del Palau de la Generalitat, aquest 19 de març

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fet un requeriment personal al president Quim Torra perquè retiri la pancarta amb un llaç groc del balcó del Palau de la Generalitat. El TSJC va acceptar a tràmit la setmana passada el recurs contenciós de l'associació Impulso Ciudadano i va ordenar preventivament al president la retirada de la pancarta de suport als presos polítics. La resolució avançava que podria constituir un símbol "partidista", igual que l'estelada. "Quan es tracta de drets civils, socials i polítics no ens podem fer enrere", ha dit Torra a través de Twitter. Divendres el president de la Generalitat ja va avançar que recorrerien la mesura judicial perquè entén que és contrària a la "llibertat d'expressió".

Un lletrat de l'administració de Justícia ha estat l'encarregat de notificar personalment el requeriment al president. Amb aquesta acció comença a córrer el termini de 48 hores per fer efectiva la retirada que va ordenar el TSJC divendres passat. Tot i així, si es presentés un recurs, el rellotge s'hauria d'aturar per valorar-ne els arguments.

Fins ara les ordres de retirada de la pancarta de suport als presos s'havien fet arran dels períodes de campanya electoral i eleccions. Acceptant la tramitació del recurs d'Impulso Ciudadano, ara el TSJC s'haurà de pronunciar sobre si el llaç es pot exhibir o no als edificis públics de manera permanent.

stats