POLÍTICA
Política27/02/2013

El TSJC imputa Xavier Crespo per la seva relació amb el cas de la màfia russa de Lloret

Crespo és diputat de CiU al Parlament i haurà de declarar el proper 13 de març. L'exalcalde hauria rebut regals del cap de la màfia a canvi de favors urbanístics

L.díaz-roig

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputat l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo en el marc de l'operació Clotilde per la seva presumpta relació amb la màfia russa de Lloret de Mar.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Crespo és diputat al Parlament i, per tant, aforat, per la qual cosa l'Audiència Nacional va demanar a l'alt tribunal català que es pronunciés.

Cargando
No hay anuncios

En una interlocutòria el TSJC destaca que, segons les primeres investigacions, quan era alcalde de Lloret Crespo hauria rebut regals com un viatge privat a Rússia amb la seva dona i el seu fill, un rellotge valorat en 3.000 euros pel seu aniversari i diferents obsequis procedents de la societat Development Diagnostic Company, administrada pel cap de la màfia russa a Lloret, Andrei Petrov.

"Aquests regals van ser realitzats per aconseguir un tracte de favor en la realització d'obres de construcció i projectes immobiliaris que l'empresa de Petrov tenia a Lloret", diu la interlocutòria, que concreta les obres del centre comercial Els Braus i els terrenys de l'Hotel Blanca Aurora.

Cargando
No hay anuncios

"Amb el mateix objectiu", diu la interlocutòria, Petrov, a instàncies de Crespo i del regidor d'Urbanisme, Josep Valls –imputat, en llibertat amb càrrecs–, va patrocinar sense contracte escrit durant tres anys el Club d'Hoquei de Lloret i el Club de Futbol. Les quantitats entregades entre els anys 2007 i 2010 van ser de 270.000 euros.

"Els indicis acumulats per l'instructor i el fiscal semblen suficients per continuar la investigació de la possible participació de l'aforat", diu el TSJC.

Cargando
No hay anuncios

El TSJC s'ha declarat competent per seguir amb la instrucció de la causa -la part que engloba els delictes de suborn i prevaricació- i ha designat com a jutge la magistrada i expresidenta del TSJC Maria Eugènia Alegret.

La part relacionada amb el blanqueig de capitals la continuarà investigant l'Audiència Nacional i encara està sota secret de sumari.