POLÍTICA
Política 27/02/2013

El TSJC imputa Xavier Crespo per la seva relació amb el cas de la màfia russa de Lloret

Crespo és diputat de CiU al Parlament i haurà de declarar el proper 13 de març. L'exalcalde hauria rebut regals del cap de la màfia a canvi de favors urbanístics

L.díaz-roig
2 min
Xavier Crespo, aquest dimecres al debat anticorrupció al Parlament / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputat l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo en el marc de l'operació Clotilde per la seva presumpta relació amb la màfia russa de Lloret de Mar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Crespo és diputat al Parlament i, per tant, aforat, per la qual cosa l'Audiència Nacional va demanar a l'alt tribunal català que es pronunciés.

En una interlocutòria el TSJC destaca que, segons les primeres investigacions, quan era alcalde de Lloret Crespo hauria rebut regals com un viatge privat a Rússia amb la seva dona i el seu fill, un rellotge valorat en 3.000 euros pel seu aniversari i diferents obsequis procedents de la societat Development Diagnostic Company, administrada pel cap de la màfia russa a Lloret, Andrei Petrov.

"Aquests regals van ser realitzats per aconseguir un tracte de favor en la realització d'obres de construcció i projectes immobiliaris que l'empresa de Petrov tenia a Lloret", diu la interlocutòria, que concreta les obres del centre comercial Els Braus i els terrenys de l'Hotel Blanca Aurora.

"Amb el mateix objectiu", diu la interlocutòria, Petrov, a instàncies de Crespo i del regidor d'Urbanisme, Josep Valls –imputat, en llibertat amb càrrecs–, va patrocinar sense contracte escrit durant tres anys el Club d'Hoquei de Lloret i el Club de Futbol. Les quantitats entregades entre els anys 2007 i 2010 van ser de 270.000 euros.

"Els indicis acumulats per l'instructor i el fiscal semblen suficients per continuar la investigació de la possible participació de l'aforat", diu el TSJC.

El TSJC s'ha declarat competent per seguir amb la instrucció de la causa -la part que engloba els delictes de suborn i prevaricació- i ha designat com a jutge la magistrada i expresidenta del TSJC Maria Eugènia Alegret.

La part relacionada amb el blanqueig de capitals la continuarà investigant l'Audiència Nacional i encara està sota secret de sumari.

stats