POLÍTICA
Política 14/01/2011

Tura carrega contra la gestió de Saura a Interior

L'exconsellera d'Interior i també de Justícia Montserrat Tura ha lamentat aquest divendres que s'hagi "deteriorat" la "cohesió" i el "concepte de seguretat integral" entre els diferents cossos de seguretat que s'havia aconseguit durant el primer tripartit

Acn
2 min

BarcelonaAl seu parer, aquest sentiment "potent d'institució i de servei públic" s'ha vist malmès per "algunes decisions" preses durant el segon tripartit, durant el qual la cartera va estar en mans d'ICV. Com a exemple ha recordat la decisió de separar Mossos i Bombers, "quan en les grans emergències han de treballar coordinats". Ho ha qualificat d'"error de base". Ho ha dit a RAC 1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tura ha lamentat que la gestió del conseller d'Interior durant el segon tripartit, l'ecosocialista Joan Saura, hagi desmuntat algunes de les fites que s'havien aconseguit durant el primer tripartit, quan era ella qui duia les regnes del departament.

Concretament, Tura ha assegurat: "Una cosa que havíem aconseguit, una cohesió i un concepte de seguretat integral en què la policia i tots els equips de rescat i d'emergències i els Bombers de la Generalitat [...] tenien un sentiment molt potent d'institució i de servei públic, s'ha vist deteriorada per algunes decisions".

En aquest sentit, ha afegit que algunes d'aquestes decisions han estat "de caràcter organitzatiu" i, a tall d'exemple, ha destacat que se separessin en branques administratives diferents el cossos de Mossos d'Esquadra i Bombers. Tura ha lamentat "l'error de base", sobretot tenint en compte que en les grans emergències "els dos cossos han de treballar coordinats".

La primera decisió de Bozal, preocupant

Tura també ha tingut crítiques per a la seva substituta com a titular de la cartera de Justícia, Pilar Fernández Bozal. Ha dit que li ha semblat "preocupant" la primera decisió de la nova consellera, que ha estat eliminar la secretaria de Serveis Penitenciaris.

Tura ha dit que no li semblava una bona decisió voler "estalviar sous" en "una de les coses més delicades" que es gestionen a Catalunya. Sobretot, ha dit, quan ja fa anys que en aquest àmbit es fa "política d'austeritat".

stats